Азербайджан похизувався новими визволеними селами у Нагірному Карабасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан похизувався новими визволеними селами у Нагірному Карабасі

Азербайджан похизувався новими визволеними селами у Нагірному Карабасі
Джерело:  online.ua

Азербайджанське командування взяло під свій контроль ще низку населених пунктів у Нагірному Карабаху, стверджує президент країни Ільхам Алієв. Вірменські сили залишили відповідні локації упродовж останньої доби. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Twitter.

За даними президентської пресслужби, йдеться принаймні про 13 населених пунктів у зоні бойових дій.

"Доблесна Азербайджанська армія звільнила від окупації села Зіланли, Кюрд Махризли, Муганли та Алагуршаг Губадлінского району. Хай живе Азербайджанська армія! Карабах — це Азербайджан!" - наголошують у Twitter-акаунті Алієва.

Водночас звільнені з-під вірменського контролю "села Доланар, Буньядли Ходжавендского району, села Даг Тумас, Нюсюс, Халафлі, Мінбашіли, Вейселлі Джебраїльський району, села Венедлі та Мірзагасанли Зангіланского району".

Це не уперше, коли Алієв виступає з офіційними заявами про звільнення від вірменської військової присутності районів чи населених пунктів. Єреван водночас виступає зі спростуванням таких тверджень азербайджанської влади.

Нещодавно натомість вірменська сторона звинуватила Баку в обстрілах міста Мартакерт у Нагірному Карабасі.

"У цей момент ворожі сили бомблять Мартакерт. Противник використовує військову авіацію", - стверджує Єдиний вірменський інфоцентр при уряді країни.

Азербайджанське командування спростувало повітряні удари по цивільним об'єктам у районі Мартакерта.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво НАТО виступило з новою невідкладною заявою про ситуацію в Нагірному Карабасі, бої за який не вщухають вже кілька тижнів. Генеральний секретар блоку Єнс Столтенберг особисто звернувся до влади Туреччини, яка присутня в регіоні як надзвичайно потужна сторона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?