Азербайджан розлютився на Україну через нову заяву про Вірменію
Категорія
Україна
Дата публікації

Азербайджан розлютився на Україну через нову заяву про Вірменію

Азербайджан розлютився на Україну через нову заяву про Вірменію
Джерело:  online.ua

Посольство Азербайджану в Україні звернулося до очільника Верховної Ради Дмитра Розумкова та заявило про те, що обурилося закликом народного обранця від проросійської партії ОПЗЖ Іллі Киви надати допомогу Вірменії в конфлікті щодо Нагірного Карабаху. Також дипломати звернули увагу на те, що з почуттям глибокого визнання відзначили недавню заяву українського лідера Володимира Зеленського щодо налагодження тісних відносин України та Азербайджану як на економічному, так і на геополітичному рівні. Однак посольство все одно не може проігнорувати заяву Ілля Киви про допомогу Вірменії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звернення посольства Азербайджану в Україні до Дмитра Разумкова.

Дипломати нагадали українській владі про те, що нещодавно сам Зеленський заявляв, що на тлі загострення військової ситуації в зоні вірмено-азербайджанського конфлікту про надання військової допомоги з боку України будь-якій зі сторін конфлікту не може бути й мови.

"У зв'язку з вищевказаним, дозвольте висловити наше крайнє обурення з приводу недавнього відеозвернення народного депутата Іллі Киви на своїй сторінці Фейсбук про "війну між Туреччиною і Вірменією" із закликом до православних християн "приєднатися до тисячолітнього протистояння християнського і мусульманського світу і надання допомоги Вірменії у цій справі...Вважаємо, що такі "гучні висловлювання" Киви, щодо якого на підставі звернень громадян, а також матеріалів у ЗМІ із сьогоднішнього дня почало перевірку способу його життя, виправдовують його людиноненависницьке ставлення до людей різної віри, які проживають в мирі й злагоді також і в багатонаціональній і багатоконфесійній Україні", - наголосило посольство Азербайджану в Україні.

За словами іноземних дипломатів, "висловлювання" українських нардепів не відповідають духу стратегічного партнерства між офіційними Києвом та Баку та можуть спровокувати лише крайнє обурення серед широкої громадськості як Азербайджану і Туреччини й усієї міжнародної спільноти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ангела Меркель пригрозила Володимиру Путіну та дала його останній шанс все змінити після скандалу з отруєнням Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?