Азербайджан затвердив свято перемоги над Вірменією в Нагірному Карабасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан затвердив свято перемоги над Вірменією в Нагірному Карабасі

Азербайджан затвердив свято перемоги над Вірменією в Нагірному Карабасі
Джерело:  online.ua

На території Азербайджану офіційно встановили нове державне свято після перемоги над вірменськими силами у війні за Нагірний Карабах. Його відзначатимуть 10 листопада — у день підписання домовленостей про припинення вогню в регіоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення уряду країни.

Згідно з розпорядженням президента Ільхама Алієва, новий День перемоги "увічнить цю безпрецедентну перемогу, яка стала святом сили нашого народу й нашої національної гордості і має виняткове значення для престижу та майбутнього розвитку нашої держави".

Інше розпорядження Алієв підписав для встановлення Дня пам'яті, він пов'язаний з датою 27 вересня. У цей день почалося нове загострення між вірменськими та азербайджанськими силами у Нагірному Карабасі.

Друга пам'ятна дата повинна стати ознакою глибокої поваги до тих, хто брав безпосередню участь у збройній боротьбі та "віддавав своє життя за територіальну цілісність нашої країни".

Нагадаємо, вірменська армія в Карабасі попри підйом патріотизму та потоку волонтерів зазнали низки стратегічних поразок. Вони дозволили азербайджанським підрозділам взяти під контроль місто Шуши, яке прямо поєднується зі Степанакертом — адміністративним центром Нагірного Карабаху. З останнього на той момент вже тягнулися колони біженців, бо місто ризикувало опинитися в оточенні будь-якої миті.

За домовленостями сторони зберігають оновлені позиції, а Вірменія передає Азербайджану ще кілька районів.

Як повідомляв ONLINE.UA, вірменський лідер Нікол Пашинян вперше озвучив свою версію переговорів з очільником Кремля Володимиром Путіним напередодні підписання тристоронньої угоди про перемир’я в Нагірному Карабасі. Політик зізнався, що був змушений відмовити російському президенту, оскільки не хотів здавати місто Шуша.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?