Азербайджан заявив, що ще одна країна втрутилася у конфлікт за Нагірний Карабах
Категорія
Політика
Дата публікації

Азербайджан заявив, що ще одна країна втрутилася у конфлікт за Нагірний Карабах

Азербайджан заявив, що ще одна країна втрутилася у конфлікт за Нагірний Карабах
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені спалахнув новий гучний скандал — влада Азербайджану відкликала для консультацій свого посла у Греції після аналогічного кроку Афін. Варто звернути увагу на те, що це сталося після того, як команда президента Азербайджану Ільхама Алієва публічно почала скаржитися, що грецький уряд підтримує бойовиків, які беруть участь у конфлікті в Нагірному Карабасі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Ми довели до відома МЗС Греції інформацію з відкритих джерел про прибуття громадян Вірменії із зарубіжних країн, у тому числі з Греції, на окуповані території Азербайджану для участі у військових діях", — наголосили азербайджанські дипломати.

Зразу ж після цієї гучної заяви офіційний Єреван почав спростовувати ці звинувачення, а Афіни відкликали свого посла в Азербайджані після того, як вони назвали "необґрунтованими і образливими" твердження азербайджанського уряду про те, що Греція толерує бойовиків на своїй території.

"Після абсолютно необґрунтованих і образливих заяв уряду Азербайджану про нібито виявлену з боку грецької держави терпимість до підготовки терористичних акцій, спроб вербування бойовиків-терористів і кібератак з грецької території на Азербайджан в контексті нагірно-карабаського конфлікту вчора в міністерстві закордонних справ послу Азербайджану був зроблений жорсткий демарш", — відповіли на закиди Азербайджану грецькі дипломати.

Не можна також не згадати про те, що 7 жовтня президент Азербайджану Ільхам Алієв озвучив неочікувану пропозицію очільнику Кремля Володимиру Путіну й турецькому лідеру Реджепу Таїпу Ердогану — політик вважає, що саме глави цих країн повинні брати активну участь у врегулюванні конфлікту в Нагірному Карабаху. Алієв також нагадав про те, що наразі бойові дії перейшли в активну фазу, а вірменський прем’єр-міністр "вже набрид світовим лідерам своїми телефонними дзвінками", намагаючись знайти того міжнародного гравця, який має потенціал для врегулювання.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що ЄС заявив про нову серйозну загрозу через конфлікт в Нагірному Карабасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?