Бабак Тимко спрогнозував ранню весну
Категорія
Культура
Дата публікації

Бабак Тимко спрогнозував ранню весну

Бабак Тимко спрогнозував ранню весну
Джерело:  Укрінформ

Бабак Тимко не побачив на відкритому повітрі своєї тіні, що означає ранній прихід затяжної весни, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"З поведінки бабака в цей день прийнято судити про близькість весни: якщо день похмурий, як сьогодні, бабак не бачить своєї тіні і спокійно залишає нору, значить, зима скоро закінчиться і весна буде ранньою. Якщо ж день сонячний, бабак бачить свою тінь і, лякаючись її, ховається назад, варто очікувати ще шість тижнів зими. Тобто, судячи з нинішньої реакції Тимка, весна цього року практично почалася, проте вона буде затяжною і навіть з легким зниженням температури", - коментує факт начальник біостанції, доктор біологічних наук, професор Віктор Токарський.
Що стосується бабака Тимка, то прямо на церемонії, з ініціативи студентів університету ім. Каразіна, йому, як безпомилковому синоптикові, вручений магістерський диплом.
Раніше повідомлялося про бабака Філа, який живе в Пенсільванії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?