Багато хто зненавидить - опонентка Лукашенка вразила новим зверненням
Категорія
Світ
Дата публікації

Багато хто зненавидить - опонентка Лукашенка вразила новим зверненням

Багато хто зненавидить - опонентка Лукашенка вразила новим зверненням
Джерело:  online.ua

Вибори президента Білорусі 9 серпня дали поштовх новим масовим заворушенням, ймовірно, найбільш масштабним в історії країни. На тлі протестних акцій опозиційна кандидатка Світлана Тихановська залишила республіку - 11 серпня вона виступила з першим відеозверненням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднений ролик.

За словами опозиціонерки, вона потрапила в ситуацію, якої вона , не побажала жодній людині.

"Ви знаєте, я думала, що вся ця кампанія мене сильно загартувала й надала мені стільки сил, що я витримаю все. Але, ймовірно, я так і залишилась тією слабкою жінкою, якою була з самого початку. Я ухвалила дуже важке для себе рішення", - пояснила Тихановська.

Вона додала, на її рішення жодним чином ніхто не вплинув.

"І я знаю, що багато хто мене зрозуміє, багато хто засудить, а багато хто зненавидить. Але, знаєте, не дай боже вам опинитися перед таким вибором, який повстав переді мною", - підкреслила кандидатка в президенти.

Нагадаємо, вона — дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського, який не зміг балотуватися на виборах через арешт. Натомість "прапор" чоловіка підхопила сама Тихановська.

На виборах Олександр Лукашенко, згідно з версією Центрвиборчкому, отримав понад 80% голосів, а Тихановська — близько 10%.

Перед виборами дітей опозиційне подружжя відправило до Литви задля їхньої безпеки. Після голосування, 10 серпня, Тихановську кілька годин утримували в будівлі ЦВК, після вона залишила країну, перетнувши литовський кордон.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Литви Гітанас Науседа виступив зі ще одною резонансною пропозицією — він закликав усіх членів Європейського Союзу детально обговорити санкції для команди білоруського лідера Олександра Лукашенка у відповідь на репресії офіційного Мінська проти опозиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?