Балістична ракета КНДР пролетіла над Японією
Категорія
Світ
Дата публікації

Балістична ракета КНДР пролетіла над Японією

Балістична ракета КНДР пролетіла над Японією
Джерело:  Reuters

В ніч на 29 серпня КНДР запустила в повітря чергову балістичну ракету. Вона пролетіла над островом Хоккайдо, розпалася на три частини і впала у 1180 км від японських берегів в Тихий океан.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

В Японії спрацювала система ракетної тривоги. Подібний інцидент відбувається вперше з 1998 року. Пролетівши над японським островом, ракета впала у відкрите море.

Незважаючи на те, що Японія теоретично має можливість збити ракету завдяки корабельним перехоплювачам "Aegis", подібних спроб країна не робила. Джонатан Макдауелл, астроном з Смітсоніевского центру астрофізики в Гарварді, сказав, що ракета КНДР летіла досить високо, тому безпосередньої загрози країні не несла.

Читайте також: Тіллерсон прокоментував нові ракетні випробування КНДР

Ракета, запущена біля Пхеньяна, досягла апогею в 550 км, пролетіла над Японією 2700 км і впала в Тихий океан в 6:06 ранку за місцевим часом. Завдяки цьому аналізу експерти припустили, що мова йде про ракету середньої дальності "Хвасонг-12". Такими ж ракетами Північна Корея погрожувала острову Гуам раніше. Пентагон підтвердив, що ракета пролетіла над Японією.

Запуск ракети уряд Японії назвало "серйозною, безпрецедентною загрозою". Прем'єр-міністром Сіндзо Абе було скликано засідання Ради безпеки. Абе пообіцяв "зробити все, щоб захистити громадян".
Президент Південної Кореї Мун-Чже Ін зажадав підготувати наступальну операцію, якщо Північна Корея вдарить по Сеулу.

Нагадаємо, що КНДР вже запустила три ракети малої дальності у бік Японії. Одна з них вибухнула ще на старті, інші пролетіли майже 250 км.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Пентагону Джеймс Маттіс заявив, що США зіб’ють будь-яку ракету КНДР, яка буде запущена в бік американської землі, проте це призведе до початку повномасштабної війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?