Бандитський план: Кім Чен Ин відмовився від ядерного роззброєння на умовах США
Категорія
Політика
Дата публікації

Бандитський план: Кім Чен Ин відмовився від ядерного роззброєння на умовах США

Бандитський план: Кім Чен Ин відмовився від ядерного роззброєння на умовах США
Джерело:  CNN

Офіційний Пхеньян відмовився проводити ядерне роззброєння на умовах США. У КНДР назвали всі пропозиції Вашингтона "бандитським планом", передає ONLINE.UA з посиланням на СNN.

Відзначається, що США наполягають на повній денуклеаризації і тільки після перевірки обіцяють зняти санкції з КНДР. Але влада Північної Кореї готова піти подальші кроки по ядерному роззброєнню тільки після того, як Вашингтон зніме всі обмеження і укладе мирний договір з КНДР.

Дипломатичні джерела повідомили, що Вашингтон зробив конкретні пропозиції Пхеньяну щодо графіку денуклеаризації, наполягаючи на відмові Північної Кореї від частини ядерної зброї в найближчій перспективі. Кім Чен Ин в свою чергу заявив, що проведе денеклеарізацію тільки після того, як США зроблять певні кроки.

Влада Північної Кореї також підкреслює, що Пхеньян вже зробив кілька жестів доброї волі, відмовившись від ракетних випробуваннь і видавши США останки американських солдатів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС КНДР заявили, що прогрес в питанні денуклеаризації буде неможливий, якщо Білий дім у відносинах з Північною Кореєю буде використовувати "старі сценарії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?