Банківська система може відновити кредитування - НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Банківська система може відновити кредитування - НБУ

Банківська система може відновити кредитування - НБУ

Заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова заявила, що українська банківська система вже докапіталізована, ліквідна, а тому може відновити функцію з кредитування економіки та населення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

"На сьогоднішній день ми маємо повністю прозору структуру власності банківської системи. І це означає, що кожен споживач може абсолютно свідомо вибирати для себе заклад для співпраці. 20 із перших 60 банків уже виконали повністю трирічні плани щодо докапіталізації", - повідомила Рожкова.

Заступник голови НБУ уточнила, що українські банки пройшли діагностику якості активів й зараз виконують плани докапіталізації.

Читайте також: В НБУ висловилися про ймовірність проведення нового траншу МВФ до кінця року

За даними НБУ майже 90% невеликих банків України із 37 банків не мали потреби в докапіталізації за якістю активів. Більшість з них уже збільшели статутний капітал до 200 млн грн, як і вимагалося.

"Стосовно 7-ми банків триває процедура верифікації джерел походження коштів у капіталі. Банки продовжують працювати над скороченням заборгованості перед пов'язаними особами, що зміцнить структуру капіталу й звільнить ресурси для кредитування економіки та населення", - додала Рожкова.

Як повідомляв ONLINE.UA, Нацбанк планує вкотре пом’якшити обмеження на валютному ринку та дозволити банкам використовувати валюту в якості застави для одержання кредитів овернайт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?