Батальйони мусульман і хімзброя: бойовики на Донбасі запускають нові фейки про ЗСУ
Категорія
Події
Дата публікації

Батальйони мусульман і хімзброя: бойовики на Донбасі запускають нові фейки про ЗСУ

Батальйони мусульман і хімзброя: бойовики на Донбасі запускають нові фейки про ЗСУ

Бойовики так званих ДНР і ЛНР розповідають нові фейки про те, що в складі Збройних сил України створено "мусульманські батальйони", а українські військові нібито готуються до використання хімічної зброї на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука.
"У ЛНР новий виток «НАТОфобії» - серед бойовиків масово поширюються чутки про прибуття на фронт (тепер в район Попасної) якогось польського підрозділу (за одними чутками - військовослужбовців ЗС Польщі, за іншими - «найманців польської приватної військової компанії»). Називається навіть чисельність - близько 400 чол. В свою чергу, «військова розвідка ДНР» «нарахувала» в складі ЗС України вже 4 (чотири) «мусульманських батальйони», - пише він.
За даними "ІО", бойовики ДНР також заявляють, що ВСУ використовують на Донбасі зброю, заборонену Мінськими домовленостями.
"У ДНР проводиться масштабна інформаційна компанія з дискредитації ЗС України, які нібито впродовж серпня ц.р. широко використовували для обстрілів позицій терористів і цивільних об'єктів «заборонені» Мінськими домовленостями важкі озброєння, перш за все РСЗО БМ-21 «Град», на чому робиться особливий акцент (всього в ДНР «нарахували» 80 випадків використання РСЗВ, випадків використання ЗСУ ствольної артилерії 122-мм і 152-мм - 688, танків - 171, ББМ - 2806). Дана інформоперація проводиться у взаємодії з російською частиною СЦКК", - інформує Тимчук.
Він також повідомив, що керівник російської групи СЦКК в кінці серпня запропонував бойовикам ДНР підготувати для подання ОБСЄ "статистику порушень з боку ЗСУ".
"Раніше, в кінці серпня, на тимчасово окупованій території Донецької області генерал-майор ЗС РФ С. Медведський (керівник російської групи СЦКК), провівши інспекцію позицій бойовиків, провів зустріч з командуванням «1-го АК ДНР» і погодив з керівництвом ДНР підготовку звинувачень в необ'єктивності щодо висновків представників СММ ОБСЄ за виявленими фактами порушень бойовиками режиму припинення вогню. Тоді ж керівництву ДНР було запропоновано підготувати для подання ОБСЄ «статистики порушень з боку ЗСУ», спираючись на застосування українськими військами РСЗВ «Град». Виконуючи це завдання, керівництво ДНР пішло далі, заодно висунувши звинувачення в підготовці ЗСУ використання хімічної зброї на Донбасі (зарин й іприт), яка вже нібито доставлена в прифронтову зону", - зазначив Тимчук.
Раніше повідомлялося, що ватажок так званої ДНР  Олександр Захарченко висловив прагнення захопити всю територію Донецької області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?