Байден анонсував посилення присутності США в Європі через агресію РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден анонсував посилення присутності США в Європі через агресію РФ

Байден анонсував посилення присутності США в Європі через агресію РФ
Джерело:  online.ua

29 червня американський лідер Джо Байден офіційно повідомив про суттєве посилення присутності сил США у Європі на тлі російсько-української війни та посилення загрози з боку РФ. З такою заявою очільник Білого дому виступив під час зустрічі з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом на полях саміту НАТО у Мадрид і.

Джерело:  "Європейська правда"

Байден посилить присутність США в Європі через війну РФ

Сьогодні я оголошую, що США зміцнюють наші сили у Європі, - повідомив президент США, звернувши увагу на те, що НАТО буде посилено в усіх напрямках у всіх сферах - на суші, в повітрі та на морі.

За його словами, Штати відправляють два додаткові есмінці на спільну американсько-іспанську базу Рота і таким чином кількість американських есмінців там зросте від 4 до 6.

Окрім того, наголошується, що у Польщі США планують створити постійний штаб п’ятого армійського корпусу, що допоможе посилити сумісність військ Штатів і НАТО по всьому східному фланзі Альянсу.

Також вказано, що офіційний Вашингтон відправить дві додаткові ескадрильї F-35 до Британії та посилить протиповітряну оборону у Німеччині та Італії.

Джо Байден (фото — flickr.com)

У Румунії мають намір розмістити ротаційну бригада у розмірі до 3 тисяч бійців та 2 тисяч іншого персоналу.

За словами журналістів, члени НАТО під час саміту у Мадриді ухвалять рішення про збільшення кількості військ високої готовності до понад 300 тисяч.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?