Байден екстрено відправив свою людину в Україну через Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден екстрено відправив свою людину в Україну через Північний потік-2

Байден екстрено відправив свою людину в Україну через Північний потік-2
Джерело:  online.ua

20 липня офіційно стало відомо, що член команди президента США Джо Байдена та радник Державного департаменту Дерек Чолле на цьому тижні побуває в Києві та Варшаві для обговорення питань відносин між країнами, а також питання стосовно скандального російського газогону "Північний потік-2".

Джерело: пресслужба Держдепу

США відправляють радника Держдепу в Київ через Північний потік-2

"Радник департаменту Дерек Чолле приїде 20-21 липня до Києва і 21-23 липня – до Варшави для посилення стратегічної цінності відносин США з Україною та Польщею. Він продовжить дипломатичні розмови з Україною та Польщею з низки питань, включаючи спільні занепокоєння щодо газопроводу "Північний потік-2" та енергетичної безпеки в цілому, а також поточні реформи", - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, під час свого візиту до Києва радник Чолле планує зустрітися з посадовцями, щоб обговорити підтримку США зусиль офіційного Києва щодо протидії агресії команди Володимира Путіна та подальшого просування економічних і антикорупційних реформ.

Окрім того, американський дипломат проведе зустрічі із членами ділової спільноти та буде детально обговорювати відродження української економіки.

У Польщі представник Держдепу США обговорить з місцевими чиновниками, представниками громадянського суспільства і бізнесу стратегічні двосторонні та регіональні питання, а також спільну прихильність демократичним цінностям та інституціям, зміцнення двосторонніх економічних зв'язків.

Варто звернути увагу на те, що ще під час спільної пресконференції з німецькою лідеркою Ангелою Меркель очільник Білого дому Джо Байден наголосив, що Путін не повинен використовувати енергетику як зброю.

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Після цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?