Байден готує власні санкції проти оточення Путіна одночасно з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден готує власні санкції проти оточення Путіна одночасно з ЄС

Байден готує власні санкції проти оточення Путіна одночасно з ЄС
Джерело:  online.ua

В американському уряді розроблюють рішення щодо введення нових санкцій проти оточення президента РФ Володимира Путіна. Передбачається, що таку ініціативу адміністрація Джо Байдена впровадить на тлі резонансного отруєння та згодом ув’язнення опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

За оприлюдненими даними, американська сторона координуватиме нові рестрикції з європейськими союзниками.

Колишня влада Дональда Трампа вже розробила первинне санкційне рішення у відповідь на отруєння. Водночас підрозділ оновленої адміністрації Байдена з питань національної безпеки підкреслив, що хоче ухвалити власне рішення із власним курсом.

Згідно з уточненням посадовця з адміністрації нового президента США, він не може оголошувати жодні конкретні деталі щодо санкцій. Відомо лише, що вони розглядають “доступні варіанти”.

“Досить сказати, що ми не будемо сидіти склавши руки перед обличчям цих порушень прав людини”, - резюмував посадовець.

Нові санкції мають стати одним з перших кроків, спрямованих на притягнення Росії до відповідальності за порушення прав людини.

Нагадаємо, Олексія Навального отруїли під час візиту до Томська. Політика пізніше евакуювали до берлінської клініки “Шаріте”, де той провів кілька місяців на лікуванні та відновленні. Місцеві фахівці виявили у його організмі ознаки ураження “новачком”.

Російський режим спростував факт отруєння опозиціонера. Після повернення до РФ у січні Навального заарештували та звинуватили у порушенні правил умовного покарання за кримінальною справою 2013 року. Його засудили до 3,5 років ув’язнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 лютого офіційно стало відомо, що очільники Міністерств закордонних справ країн Європейського Союзу нарешті дійшли згоди щодо роботи над санкціями проти російської влади у зв’язку з арештом головного ворога Володимира Путіна та лідера опозиції РФ Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?