Байден хоче провести переговори з Зеленським — де та коли
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден хоче провести переговори з Зеленським — де та коли

Байден хоче провести переговори з Зеленським — де та коли
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден під час саміту НАТО у Вільнюсі має намір провести двосторонні зустрічі високого рівня з турецьким та українським лідерами Реджепом Таїпом Ердоганом та Володимиром Зеленським.

Джерело:  Politico  з посиланням на своїх інсайдерів

Байден проведе переговори з Зеленським: що відомо

Згідно з даними видання, 11 липня очільник Білого дому зустрінеться з Ердоганом, щоб переконати його схвалити вступ Швеції до НАТО.

Окрім того, повідомляється, що 12 липня, заплановані – хоч остаточно й не узгоджені – перемовини Джо Байдена та Володимира Зеленського.

Американський лідер буде намагатися переконати президента України у тому, що усунення низки бюрократичних перешкод і реформ, а також "значні безпекові зобов'язання" з боку США та деяких союзників по НАТО – це максимум, який Київ може отримати у Вільнюсі цього року.

Зеленський звернувся до українців напередодні саміту НАТО

Не можна також не згадати про те, що 10 липня глава держави Володимир Зеленський у вечірньому зверненні де-факто підтвердив участь у саміті Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі.

За його словами, робота над конкретними формулюваннями стосовно України у підсумковому документі саміту НАТО ще не завершена.

Більшість Альянсу – чітко "за" нас. Сміливість українських героїв відтерла від пилу історії всі цінності, заради захисту яких і було створене НАТО. Саме український східний кордон, кордон нашої держави й позиції наших воїнів – це та межа, яку більше ніколи не перейти російській диктатурі, що в різних формах, але завжди, завжди намагалася підкорити народи Європи, – наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?