Байден і Зеленський можуть зустрітися у Польщі в лютому — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден і Зеленський можуть зустрітися у Польщі в лютому — ЗМІ

Байден і Зеленський можуть зустрітися у Польщі в лютому — ЗМІ
Джерело:  online.ua

У лютому президент США може відвідати Польщу, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, який представить мирний план з 10 пунктів. Також президенти обговорять нову зброю для України.

Джерело: Dziennik Gazeta Prawna

Байден може відвідати Польщу та зустрітися з Зеленським

Видання повідомляє, що візит Джо Байдена до Польщі наприкінці лютого може супроводжуватися приїздом Володимира Зеленського.

Для зустрічі розглядається два міста – Жешув і Варшава.

Дипломатичне джерело видання з Києва повідомило, що президент України представить мирний план і також повернеться до теми гарантій безпеки Києва. Серед країн-гарантів, окрім США, могли б бути Канада, Туреччина, Велика Британія, Ізраїль, Німеччина та Польща.

Наразі в Білому домі не розглядають можливість візиту Джо Байдена в Україну, хоча Байден не відмовився від цієї ідеї.

Мирний план Зеленського

Мирний план Зеленського складається з 10 пунктів і передбачає визнання територіальної цілісності України в кордонах до анексії Криму в березні 2014 року, також він містить положення про ядерну безпеку щодо Запорізької АЕС та продовольчу безпеку.

Також у плані присутні пункти про обмін полоненими та повернення в Україну депортованих до Росії дітей.

У план Зеленського також входить питання про створення міжнародного трибуналу для розгляду воєнних злочинів, скоєних в Україні.

Нагадаємо, що Зеленський вже зустрічався  з Байденом 21 грудня під час свого візиту у Вашингтон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?