Байден написав Пашиняну листа із підтримкою
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден написав Пашиняну листа із підтримкою

Байден написав Пашиняну листа із підтримкою
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден написав листа до вірменського прем`єр-міністра Нікола Пашиняна, у якому запевнив у подальшій підтримці його країни.

Джерело: Armenpress

Байден написав Пашиняну листа із підтримкою

Я попросив Саманту Пауер, ключового члена мого кабінету, особисто передати Вам рішучу підтримку Сполучених Штатів і моєї адміністрації прагненню Вірменії до досягнення гідного і міцного регіонального миру, який захищатиме Ваш суверенітет, незалежність, територіальну цілісність і демократію, – йдеться у листі американського президента.

Байден підкреслив, що США продовжуватимуть підтримувати Вірменію у зміцненні демократії всередині країни і в прагненні до стабільності в регіоні.

Вірменія розчарована відмовою Росії від забов’язань стосовно Карабаху

Відповідно до домовленностей, які були укладені між Вірменією, Азербайджаном та Росією після закінчення бойових дій у 2020 році, російські миротворчі сили мають контролювати Лачинський коридор.

Однак, як зазначив Пашинян, вони цього не роблять.

Чому? Причин може бути дві: або РФ не може, або не хоче зберігати контроль над Лачинським коридором. І те, і інше, на наш погляд, є проблематичним, — підкреслює прем’єр-міністр Вірменії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?