Байден не стримався під час розмови з Путіним через свавілля Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден не стримався під час розмови з Путіним через свавілля Кремля

Байден не стримався під час розмови з Путіним через свавілля Кремля
Джерело:  online.ua

Влада США продовжує ділитися з американцями та міжнародною спільнотою новими деталями переговорів новообраного президента США Джо Байдена із його російським колегою Володимиром Путіним. Так, нещодавно речниця Білого дому Джен Псакі неочікувано для всіх заявила, що в ході бесіди американський лідер "не стримував себе" та говорив з очільником Кремля доволі жорстко, особливо, коли обговорював ситуацію із затриманням лідера російської опозиції Олексія Навального та масштабні протести в РФ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Голос Америки".

За словами Псакі, Джо Байден не міг не висловити свою позицію щодо арешту Навального. Демократ "не приховував своєї стурбованості" під час розмови з Путіним.

"Він не стримувався, висловив стурбованість щодо ситуації з Олексієм Навальним та поведінки силовиків із протестувальниками",– розповіла речниця Білого дому.

Джен Псакі також звернула увагу на те, що новий президент США "ніколи не стримував емоції у питаннях, які стосуються Путіна, та не приховував стурбованості через дії російського уряду, і він чітко та однозначно висловився про це під час розмови".

Не можна також не звернути увагу на те, що після переговорів з Байденом Володимир Путін заговорив про нові загрози. Як стверджує політолог Петро Олещук, це підтверджує той факт, що розмова двох лідерів справді була доволі жорсткою. Що важливо розуміти, президенти США та РФ не оминули також тему України, Донбасу та Криму.

"Ні Байден, ні Путін навіть не намагалися пом’якшити тональність цієї розмови. Так, новий президент США заявив про тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Далі за контекстом розмови були – усі ті прояви ворожої активності Росії проти США та демократії, які виникли в останні роки, включно з хакерськими атаками, інспірованими з Росії; заохочення Росією вбивств солдатів США в Афганістані; отруєння Олексія Навального. Тож можна зробити висновок, що це була доволі тяжка для Путіна розмова з президентом США", — зазначає політолог.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Білий дім розповів про плани Байдена щодо Путіна та РФ. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?