Байден обіцяє додаткові покарання для Росії за псевдореферендуми
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден обіцяє додаткові покарання для Росії за псевдореферендуми

Байден обіцяє додаткові покарання для Росії за псевдореферендуми
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден офіційно попередив Кремль, що народ та влада США ніколи не визнають результати псевдореферендуми на окупованих територіях України. Окрім того, він пригрозив країні-агресорці серйозними економічними втратами.

Джерело: сайт Білого дому

Байден пригрозив РФ покаранням за псевдореферендуми

Сполучені Штати ніколи не визнають українську територію чимось іншим, окрім як частиною України. Російські референдуми є фікцією - фальшивим приводом для спроби анексувати частини України силою, що є грубим порушенням міжнародного права, в тому числі Статуту Організації Об'єднаних Націй... Ми будемо працювати з нашими союзниками і партнерами, щоб накласти на Росію додаткові швидкі і серйозні економічні витрати, - підкреслив очільник Білого дому.

Американський лідер звернув увагу на те, що офіційний Вашингтон разом з партнерами по всьому світу відкине будь-які сфабриковані результати, про які планує заявити країна-агресорка.

Ми будемо продовжувати підтримувати український народ і надавати йому допомогу у сфері безпеки, щоб допомогти йому захистити себе, коли він мужньо протистоїть російському вторгненню, - додав президент США.

Варто також зазначити, що Північноатлантична рада нещодавно оприлюднила заяву з засудженням планів проведення "референдумів" на окупованих територіях України і обіцянкою продовжувати надавати підтримку Києву.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?