Байден обіцяє перекинути війська США у Східну Європу
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден обіцяє перекинути війська США у Східну Європу

Байден обіцяє перекинути війська США у Східну Європу
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Джо Байден офіційно підтвердив, що має намір перекинути війська до Східної Європи "найближчим часом".

Джерело:  Politico

Байден має намір перекинути американські війська у Східну Європу

Найближчим часом я переміщу війська до Східної Європи та країн НАТО — не так багато, — наголосив американський лідер.

Заява Джо Байдена пролунала після того, як Міністерство оборони США повідомило, що сповістило до 8500 військовослужбовців щодо готовності для потенційного розгортання.

За словами очільника Об’єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі, американскі війська отримали повноваження "підвищити нашу готовність у випадку, якщо нам доведеться підсилити або допомогти нашим союзникам по НАТО".

Війна не неминуча, - наголосив він.

Як стверджує керівництво Міноборони США та Білого дому, більшість нових американських сил готові приєднається до Сил реагування НАТО, однак точна кількість країн, у яких вони можуть бути розгорнуті, поки не уточнюється.

Команду Байдена турбує те, що РФ зібрала понад 100 000 військовослужбовців уздовж кордону з Україною, а також розпочала розгортати сили в сусідній Білорусі.

Джо Байден (фото — flickr.com)

Нинішні російські кроки відчуваються по-іншому з точки зору того, що ми бачили в минулому. Це найбільше за масштабом скупчення сил, ніж все, що ми бачили останнім часом, – додав Міллі.

За словами очільника Пентагону Ллойда Остіна, Білий дім "дуже серйозно" ставиться до ймовірності нового вторгнення РФ в Україну.

Ми не вважаємо, що президент Путін ухвалив остаточне рішення щодо використання цих сил проти України. Тепер у нього явно є така можливість. І він має кілька варіантів, включаючи захоплення міст і значних територій, а також провокаційні політичні дії, такі як визнання сепаратистських територій. Справді, ми бачимо, як російські державні ЗМІ зараз говорять про ймовірну діяльність на сході України, - наголосив глава Пентагону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?