Байден оголосив війну олігархам Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден оголосив війну олігархам Путіна

Байден оголосив війну олігархам Путіна
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден під час виступу перед Палатою представників та Сенатом Конгресу повідомив про створення Мінюстом спеціальної робочої групи з розслідування злочинів олігархів Путіна, що фінансують війну проти України.

Джерело:  Білий дім

США оголошують війну російським олігархам

Шість днів тому Путін вирішив сколихнути самі основи вільного світу. Він вирішив, що зможе зігнути нас, підкорити, але він помилився. Він зіткнувся з тією стіною, яку навіть не міг собі уявити. Він зіткнувся з українським народом. Президент Зеленський, українці, ви надихаєте весь світ. Громадяни, що своїми тілами перекривають рухи танків. Українські студенти, вчителі – всі перетворилися на солдатів. І в цій боротьбі Зеленський, виступаючи перед Європейським парламентом, сказав: "Світло переможе пітьму, - заявив Байден.

Він підкреслив, що РФ безпідставно вторглась в Україну.

Путін думав, що посварить нас з Європою, але він помилився. Ми разом, ми сильні, ми готуємо коаліцію з волелюбними країнами Європи, щоб віч-на-віч зустрітися з Путіним. Ми боролися з російською брехнею, використовуючи тільки правду. І тепер вільний світ закликає Путіна до відповіді. Путін ізольований від світу, як ніколи раніше в історії. Разом із нашими союзниками ми вдаємося до потужних економічних санкцій, - зазначив глава Білого дому.

Байден повідомив, що російські олігархи, що разом з владою вкрали у народу мільярди доларів, будуть відповідати за скоєні злочини.

Ми відрізаємо доступ Росії до технологій, що позбавить їхню економіку сили і послабить армію. Сьогодні я говорю російським олігархам і корумпованим лідерам, які отримали мільйони доларів від влади, - досить. Міністерство юстиції збирає спеціальну робочу групу для розслідування злочинів російських олігархів. Ми об'єднуємо сили з нашими європейськими союзниками, щоб забрати ваші яхти, ваше елітне житло, приватні літаки. Ми йдемо за вашими нечесно нажитими багатствами, - заявив президент США.

Байден також повідомив, що США закривають авіапростір для РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?