Байден озвучив нові звинувачення російським хакерам
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден озвучив нові звинувачення російським хакерам

Байден озвучив нові звинувачення російським хакерам
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден офіційно заявив, що його адміністрація має вагомі причини вважати, що за кібератакою на найбільший газопровід США Colonial Pipeline стоять хакери, які, цілком можливо, проживють в Росії.

Джерело:  The Hill

Байден звинувачує російських хакерів у кібератаці на газопровід США Colonial Pipeline

"Ми не вважаємо, що російський уряд був причетний до цієї атаки, але у нас є вагомі підстави вважати, що злочинці, які вчинили напад, проживають в Росії", - наголосив очільник Білого дому, посилаючись на дані, які йому нещодавно надало ФБР.

Американські журналісти поцікавилися у Джо Байдена, чи впевнений він у тому, що його російський колега Володимир Путін не причетний до цієї потужної кібератаки. Президент США відповів, що керівництво ФБР не вірить у причетність Путіна.

За словами Джо Байдена, він все-таки має намір незабаром детально обговорити цей напад з очільником Кремля.

Що відомо про кібератаку на американський газопровід Colonial Pipeline

Варто звернути увагу на те, що заява Джо Байдена пролунала невдовзі після того, як Colonial Pipeline заявила, що відновить роботу після припинення роботи через атаки з використанням того, що ФБР визначило як варіант програми-здирника DarkSide.

"Щоб пом’якшити дефіцит пального на час перебоїв з поставками, адміністрація тимчасово призупинила дію закону 101-річної давнини, який вимагає, щоб перевезення товарів між портами США здійснювалося виключно американськими суднами з американським екіпажем - щоб до роботи могли підключитися танкери під іноземними прапорами", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що офіційний Вашингтон призупинив дію деяких інших вимог у сфері та дозволив 10 штатам давати дозвіл на більше завантаження пального для транспортування, ніж у звичайний час.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?