Байден планує складну передвиборчу кампанію — NYT
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден планує складну передвиборчу кампанію — NYT

Байден планує складну передвиборчу кампанію — NYT
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден вже почав готуватись до виборів, які мають пройти у наступному році, однак його передвиборча кампанія буде складною і полягатиме у запобіганні поверненню до влади його опонента Дональда Трампа. 

Джерело:  The New York Times

Що відомо про участь Байдена у президентських виборах 2024 року 

За інформацією видання, у вівторок, 25 грудня, Байден планує оголосити про участь у президентських виборах в США в наступному році.

За словами представників з його оточення, президент планує оприлюднити відеозвернення, у якому повідомить про намір вдруге балотуватись на пост глави держави.

Він звернеться до американців із закликом "пам’ятати, хто вони є".

Однак експерти та аналітики в США вважають, що повторна спроба Байдена зайняти пост президента буде для нього дуже нелегкою.

 Йому необхідно буде як відстоявати свої погляди, так і протидіяти Трампу.

Очікується, що Байден також запросить у Вашингтон "фінансових донорів" його кампанії. Там буде проведений своєрідний фінансовий саміт, який і розпочне гонку. Попередньо, зустріч відбудеться в п'ятницю.

Після цього Байден найме персонал, який зможе працювати за межами Білого дому: керівника кампанії, помічників з комунікацій, керівників кампаній штату, опитувальників, фінансових менеджерів, волонтерів тощо.

Чи можуть вибори у США вплинути на військову допомогу Україні 

Чим ближчі президентські вибори в США, тим ясніше відчувається спад інтересу до України. На думку експертів, Україна буде залишатись актуальною для американських громадян та політиків прийнаймні до наступної зими.

Якщо Десантіс або Трамп стануть лідерами президентських перегонів, продемократичні організації в США неминуче зрушать фокус своєї уваги на ситуацію вдома – люди доброї волі сконцентруються на тому, щоб урятувати нашу демократію. На жаль, Україна в такому разі відійде на другий план.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?