Байден прийняв перше радикальне рішення через катастрофічну ситуацію в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден прийняв перше радикальне рішення через катастрофічну ситуацію в США

Байден прийняв перше радикальне рішення через катастрофічну ситуацію в США
Джерело:  online.ua

Джо Байден, який за попередніми результатами виборів в США стане новим президентом, готовий прийняти перше радикальне рішення. Він має намір найближчим часом ввести обов'язковий масочний режим в США, так як ситуація з коронавірусом в Америці катастрофічна. До такого рішення суперник чинного глави Білого дому Дональда Трампа прийшов після того, як експерти в області охорони здоров'я попередили його, що після вступу на посаду президента в січні 2021 року він зіткнеться з кризою, так як коронавірус вже вийшов з-під контролю в багатьох частинах країни і число випадків зараження COVID-19 в Штатах різко зросте. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fox News.

Представник передвиборного штабу Байдена повідомив, що в найближчі дні майбутній президент США почне дзвонити губернаторам і мерам великих міст від обох партій, щоб спонукати їх ввести обов'язкове носіння масок. Якщо вони не погодяться із закликом Байдена, то він має намір звертатися до мерів і керівників округів, щоб встановити місцеві вимоги.

Важливо додати, що згідно із законодавством США, кожен штат і округ мають право вводити власні карантинні обмеження. Вашингтон і Білий дім не має права встановлювати їх директивно, але Байден планує об'єднати країну, тому почати вирішив з найсерйознішої проблеми, з якою сьогодні зіткнувся весь світ.

Не можна не відзначити, що про свої плани змінити курс країни за багатьма напрямками, в тому числі в питанні боротьби з коронавірусом, Байден заявляв протягом усієї виборчої кампанії. Тепер же він зазначив, що американці дали йому мандат на проведення всіх запланованих змін. В першу чергу, за планами Байдена, він планує розширити тестування на COVID-19, відновити повноваження Центрів по контролю і профілактиці захворювань, повернути США до ВООЗ. Також Байден обіцяв зробити будь-яку майбутню вакцину проти коронавіруса безкоштовною для всіх, незалежно від того, чи є у людини медична страховка чи ні.

Як відомо, США на сьогоднішній день лідирують по числу виявлених випадків зараження коронавірусом в усьому світі. Щодня в Штатах виявляють близько 100 тисяч нових випадків захворювання. Тільки за останню добу в Америці 102,7 тисяч осіб захворіли COVID-19. Всього станом на 9 листопада в США з початку пандемії налічується вже понад 10 млн хворих, з яких майже 244 тисячі пацієнтів померли. До речі, коронавірус переніс і діючий президент Дональд Трамп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден і обрана віце-президенткою США Камала Харріс почали процес по передачі влади в США. Вони запустили робочу групу, яка буде допомагати новій владі вирішити невідкладні завдання з першого дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?