Байден про призупинення РФ договору про ядерну зброю: "велика помилка"
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден про призупинення РФ договору про ядерну зброю: "велика помилка"

Байден про призупинення РФ договору про ядерну зброю: "велика помилка"
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден заявив у середу, що президент Росії Владімір Путін скоїв помилку, призупинивши участь РФ в останньому чинному договорі між США і Росією з контролю над ядерними озброєннями.

Джерело: AP

Байден прокоментував призупинення РФ договору про ядерну зброю

Байден вперше прокоментував рішення Росії про призупинення договору про ядерну зброю.

Байден озвучив свій коментар журналістам після прибуття до президентського палацу у Варшаві на саміт Бухарестської дев'ятки.

Велика помилка, - коротко сказав президент США про рішення Москви.

Це був перший коментар Байдена після того, як Владімір Путін оголосив, що Росія "призупиняє" участь у договорі через підтримку США України, та звинуватив Сполучені Штати та їхніх союзників у НАТО в тому, що вони відкрито працюють на знищення Росії.

Путіна заявив про призупинення участі у договорі про СНО

21 лютого президент РФ Володимир Путін у посланні до Федеральних зборів заявив про призупинення участі Росії у договорі про обмеження стратегічних наступальних озброєнь СНО-3, бо країни НАТО нібито хочуть завдати Росії в Україні «стратегічної поразки».

Російський президент підкреслив, що не йдеться про вихід із договору, проте умовою для повернення до нього назвав, у тому числі, участь Великої Британії та Франції.

Ці країни, як сказав Путін, мають також ядерний арсенал і є членами НАТО. Наразі незрозуміло, чим припинення дії договору відрізняється від виходу з нього.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?