Байден розкрив свої плани щодо Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден розкрив свої плани щодо Трампа

Байден розкрив свої плани щодо Трампа
Джерело:  online.ua

Чинний глава Білого дому Дональд Трамп після оголошення попередніх результатів виборів в США поки відмовляється визнавати перемогу свого суперника Джо Байдена, який став першим кандидатом в президенти США що набрав більше 80 млн голосів виборців. Поки Трамп готує нові судові позови, щоб оскаржити результати голосування, Байден озвучує свій план роботи на перші 100 днів на посаді президента. Новий американський лідер стверджує, що не збирається починати розслідування проти Трампа, але попереджає про те, що планує скасувати низку його резонансних указів. Що в першу чергу хоче зробити Байден на посаді президента, він повідомив в інтерв'ю NBC, передає ONLINE.UA.

"Я відправлю в Сенат закон про іммігрантів, який відкриє шлях до отримання громадянства для 11 млн незареєстрованих осіб. Я також збираюся скасувати деякі з, я думаю, дуже руйнівних указів, які значно вплинули на погіршення клімату і погіршення нашого здоров'я, від метану до цілого ряду речей, що зробив президент Трамп ", - охарактеризував свої плани Байден.

При цьому він додав, що не збирається порушувати розслідування проти Трампа, хоча деякі штати оскаржують його діяльність в суді.

"Я не буду уподібнюватися чинному президенту і використовувати Мін'юст США в якості інструменту, щоб наполягати на тому, що щось сталося", - запевнив Байден.

Байден підкреслив, що перед ним стоять більш важливі завдання на посту президента США - зокрема, "повернути американцям впевненість і розуміння, що вони впораються з будь-якими викликами".

Нагадаємо, офіційно ім'я нового президента США оголосять 6 січня 2021 року на спеціальному засіданні Конгресу, але в американців уже немає сумнівів, що ним стане 77-річний представник Демократичної партії Джо Байден, який набрав необхідну кількість голосів на виборах для перемоги. Трамп же стверджує, що саме він виграв президентські вибори в США, набравши 71 млн законних голосів, тому збирається оскаржувати результати голосування в суді.

Як тільки вступить на посаду президента США, що відбудеться 20 січня 2021 року, Байден має намір скасувати відразу кілька резонансних указів Трампа. В першу чергу демократ планує повернути Сполучені Штати в Паризьку хартію по клімату, а також скасувати вихід країни з Всесвітньої організації охорони здоров'я. Байден також хоче негайно скасувати заборону на імміграцію, яка була націлена на багато країн з мусульманською більшістю, а також відновити програму, що дозволяє людям, незаконно привезеним в США в дитинстві, залишатися в країні. Все це Байден обіцяв американцям під час своєї передвиборної програми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США йдуть на безпрецедентний крок заради інавгурації Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?