Байден у Польщі буде говорити про можливість введення миротворців в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден у Польщі буде говорити про можливість введення миротворців в Україну

Байден у Польщі буде говорити про можливість введення миротворців в Україну
Джерело:  online.ua

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд повідомила, що під час візиту до Польщі президент США Джо Байден на екстренному саміті НАТО планує обговорити перспективу введення миротворчого контингенту на територію України для припинення ганебної війни, розв'язаної РФ.

Джерело: пресслужба представництва США в ООН

США підтримують введення миротворчої місії в Україну 

При цьому Лінда Томас-Грінфілд наголосила, що США дали чітко зрозуміти, що не збираються розміщувати в Україні своїх військових.

Ми не хочемо, щоби це переросло на війну зі Сполученими Штатами. Але ми підтримаємо наших союзників по НАТО. У нас є війська, як ви знаєте, в країнах НАТО, і президент ясно дав зрозуміти, що в разі нападу на будь-яку з наших країн НАТО відповідно до статті V ми будемо підтримувати ці країни та захищати ці країни, - зазначила американський дипломат при ООН.

За її словами, поки що важко точно сказати, які саме рішення можуть бути прийняті на цьому екстренному саміті НАТО.

Представниця США в ООН також зазначила, що не має поки розуміння, як країни-члени Альянсу відреагують на ідею введення миротворчого контингенту на територію України.

Що я можу сказати, так це те, що наразі американських військ в Україні не буде. Президент ясно сказав про це, і інші країни НАТО можуть вирішити, що вони хочуть ввести війська на територію України. Це буде рішення, яке вони повинні прийняти, - зазначила Лінда Томас-Грінфілд.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Вона зауважила, що поки що у Вашиннгтоні не бачать перспектив врегулювання конфлікту шляхом дипломатитичних переговорів, оскільки Кремль вперто не бажає йти на компроміси і продовжує криваву та ганебну війну проти українського народу.

Ми підтримали переговори, які президент Зеленський намагався провести з росіянами, і я дійсно використовую слово "намагався", тому що переговори здаються односторонніми, і росіяни не схилялися до жодної можливості переговорного і дипломатичного рішення, - зазначила дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?