Байден відреагував на гучні звинувачення Китаю у провокації
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден відреагував на гучні звинувачення Китаю у провокації

Байден відреагував на гучні звинувачення Китаю у провокації
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден відмовився забирати назад свої слова про президента Китаю Сі Цзіньпіна, якого раніше назвав "диктатором". Про своє рішення очільник Білого дому повідомив після зустрічі з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

Джерело: "Європейська правда"

Байден різко відповів на претензії Китаю

За словами Джо Байдена, він не збирається уникати заяв та слів про те, що вважає фактом стосовно американських відносин із Китаєм.

Це не те, що я буду кардинально змінювати. Вважаю – і я вже це казав, – що істерія щодо наших відносин із Китаєм згасає та минає. Був інцидент, який призвів до певного непорозуміння. Та державний секретар Блінкен здійснив чудовий візит до Китаю, – наголосив президент США.

Окрім того, очільник Білого дому досі плекає надію, що "в певний момент у майбутньому" все-таки проведе зустріч із Сі Цзіньпінем.

На переконання Джо Байдена, його слова про президента КНР не має якихось реальних наслідків на відносини офіційних Вашингтона та Пекіна.

Що відомо про публічний конфлікт Джо Байдена та Сі Цзіньпіня

Як уже згадувалося раніше, президента США назвав лідера КНР Сі Цзіньпіна "диктатором", коли розповідав про його реакцію на збитий китайський розвідувальний аеростат.

Слова Джо Байдена неабияк обурили китайську владу. Там поскаржилися, що очільник Білого дому здійснив "публічну політичну провокацію".

Це суперечить основним фактам і дипломатичним протоколам, серйозно порушує політичну гідність Китаю і є публічною політичною провокацією, - виступила із заявою з цього приводу речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?