Байден вимагає створити трибунал для розслідування воєнних злочинів Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден вимагає створити трибунал для розслідування воєнних злочинів Путіна

Байден вимагає створити трибунал для розслідування воєнних злочинів Путіна
Джерело:  online.ua

4 квітня американський лідер Джо Байден закликав провести розслідування воєнних злочинів російського диктатора Володимира Путіна. За словами очільника Білого дому, він також буде вимагати посилення санкцій проти країни-агресорки.

Джерело: The Washington Post

 Байден пропонує трибунал для розслідування воєнних злочинів Путіна

Президент США вкотре звернув увагу на те, що Володимир Путін є військовим злочинцем, саме тому він закликав провести розслідування воєнних злочинів росіян в Україні.

Ви бачили, що сталося в Бучі. Те, що там відбувається, є обурливим, і всі це бачать,– наголосив американський лідер.

Заява очільника Білого дому пролунала після того, як його український колега Володимир Зеленський відвідав Бучу. Саме там після виходу російських окупантів з міста знайшли сотні вбитих та замордованих українців. Глава держави назвав дії армії РФ "геноцидом" і закликав Захід застосувати жорсткіші санкції проти Росії.

За словами Джо Байдена, Штати повинні надавати Україні зброю, необхідну для продовження боротьби.

Не можна також не згадати про те, що США також попросять Генеральну Асамблею ООН виключити Росію з Ради з прав людини через вбивства російськими військами мирних жителів у місті Буча.

Участь Росії в Раді з прав людини – це фарс. І це неправильно, тому ми вважаємо, що настав час Генеральної Асамблеї ООН проголосувати за їх видалення, - заявила пані посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?