Байден вирішив виконати 12 своїх обіцянок прямо в день інавгурації
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден вирішив виконати 12 своїх обіцянок прямо в день інавгурації

Байден вирішив виконати 12 своїх обіцянок прямо в день інавгурації
Джерело:  online.ua

Вже через кілька днів, 20 січня, відбудеться інавгурація нового президента США Джо Байдена, яка почне новий політичний курс Америки перш за все всередині країни. У цей день Байден готується виконати дюжину своїх обіцянок, які давав американцям перед виборами. Зокрема, Байден має намір скасувати низку указів свого попередника Дональда Трампа. В першу чергу демократ планує повернути Сполучені Штати в Паризьку хартію по клімату, змінити політику в сфері житла, студентських кредитів та імміграції. Він готовий підписати укази, які не вимагають схвалення Конгресу. Більш широкий набір обіцянок Байден планує виконати протягом наступних дев'яти днів після інавгурації. Ці заходи більшою мірою стосуються боротьби з пандемією коронавіруса. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У розпорядження джерела потрапила службова записка нового керівника персоналу адміністрації Байдена Рона Клейна. У ній говориться, що новий президент США прямо в день інавгурації почне вживати негайні заходи, щоб почати усунення криз, що виникли в Америці під час президентства Трампа. Крім повторного приєднання США до Паризьких кліматичних угод, Байден має намір скасувати заборону на поїздки в деякі країни з більшістю мусульманського населення, розблокувати виплату федеральних студентських позик. Також Байден представить довгоочікувану пропозицію по імміграції, яке забезпечить шлях до громадянства для мільйонів іммігрантів з усього світу без документів. Але це рішення має отримати схвалення Конгресу.

"Обраний президент Байден вступає на посаду в момент глибокої кризи для нашої країни. В ході кампанії обраний президент Байден пообіцяв вжити негайних заходів, щоб почати усунення цих криз і поліпшити відновлення", - підкреслив Клейн.

Нагадаємо, президентський термін Трампа закінчується 20 січня, коли відбудеться інавгурація Джо Байдена, який переміг на виборах. Затвердження підсумків президентських виборів в США мало відбутися 6 січня, але засідання Конгресу довелося призупинити через заворушення, які влаштували в будівлі Капітолія прихильники Трампа. Вони штурмували будівлю і проникли в зал засідань сенату, а також кабінети високопоставлених осіб. Штурм Капітолію завершився жорсткою зачисткою заколотників. У зіткненнях протестуючих з поліцією постраждали кілька людей, загинули п'ятеро людей. У Вашингтоні екстрено була оголошена комендантська година, який триватиме до 20 січня, дня інавгурації Байдена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Байдена прийняла перше важливе рішення щодо України. Йдеться про дипломатичні зносини офіального Вашигтон і Києва. У Байдена погодилися, щоб новим послом України в США стала екс-міністр фінансів України Оксана Маркарова. Однак, остаточне рішення щодо цього призначення буде приймати президент України Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?