Байдену запропонували першу міжнародну угоду після виборів у США
Категорія
Світ
Дата публікації

Байдену запропонували першу міжнародну угоду після виборів у США

Байдену запропонували першу міжнародну угоду після виборів у США
Джерело:  online.ua

Іранський лідер Хасан Роухані виступив з ініціативою про співпрацю зі Сполученими Штатами за президентства демократа Джо Байдена. Він оголосив, що Тегеран працюватиме над скасуванням американських санкцій, які чинні проти країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іранські медіа.

За його словами, іранська сторона готова до повномасштабних переговорів у майбутньому.

"Наша мета — зняти тягар американських санкцій з плечей іранського народу", - пояснив Роухані.

Водночас американська сторона повинна повернутися до атомного договору 2015 року й скасувати санкції, які ввела адміністрація Дональда Трампа.

Медіа зауважили, існує ймовірність того, що республіканець Трамп напередодні уходу з президентської посади (наразі перемога Байдена очевидна у всьому світу) може ввести додаткові недружні заходи проти Ірану, щоб фактично нашкодити попереднику.

Нагадаємо, між США та Іраном ледь не спалахнув гарячий збройний конфлікт. Американська армія організувала ліквідацію відомого генерала Сулеймані, коли той знаходився на території сусіднього Іраку. Це санкціонував особисто Дональд Трамп.

Паралельно з цим іранські морські сили почали атакувати американські танкери поблизу Перської затоки, чим ускладнювали умови присутності Вашингтона в регіоні.

В останній момент було скасовано дзеркальні ракетні удари на тлі надзвичайної напруженості між країнами. Саме у цей драматичний момент іранці збили пасажирський лайнер "МАУ", оскільки прийняли його за американський об'єкт.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 листопада офіційно стало відомо, що новообраний президент США Джо Байден під час термінових телефонних переговорів із французьким лідером Еммануелем Макроном та прем’єром Великої Британії Борисом Джонсоном обговорив готовність допомагати Україні та спільно вирішувати проблеми, які наразі є в офіційного Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?