"Базарні тітки з ОРДЛО зірвали засідання": Геращенко повідомила погані новини з Мінська
Категорія
Політика
Дата публікації

"Базарні тітки з ОРДЛО зірвали засідання": Геращенко повідомила погані новини з Мінська

"Базарні тітки з ОРДЛО зірвали засідання": Геращенко повідомила погані новини з Мінська
Джерело:  online.ua

Представниця України в ТКГ Ірина Геращенко повідомила, що поплічниці російських окупантів Донбасу зірвали засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі, передає ONLINE.UA.

Офіційний Київ вимагав на засіданні повернути військовополонених моряків та інших бранців Кремля в обмін на засуджених в Україні росіян.

"Засідання групи було грубо зірвано базарними тітками (інших окупанти на окупованих територіях не знайшли), які є запрошені від ОРДЛО і функція яких: озвучувати темники Кремля", – заявила Геращенко.

Російські посіпаки категорично відмовилися від усіх пропозицій української сторони щодо обміну заручниками. Так, Київ пропонував передати Кремлю 25 засуджених росіян в обмін на політв'язнів Кремля та помилувати 72 сепаратистів в обмін на 19 українських заручників на окупованих територіях.

Окрім того, представники окупантів "влаштували огидну істерику", коли українська сторона висунула вимогу негайно звільнити моряків, що були незаконно та обстріляні захоплені в Керченській протоці.

"Під час обговорення можливих варіантів обміну заручників, запрошена із Донецька не дипломатично, базарно, в образливій і некоректній формі спробувала робити заяви на адресу України. Українська делегація висловила рішучий протест координатору щодо перетворення важкого переговорчого процесу на базар з лайливими хамами й залишила залу засідань", - розповіла Геращенко.

Як повідомляв ONLINE.UА, колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що президент Росії Володимир Путін через санкції і втрати солдатів усе ж виведе війська РФ з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?