Бельгія організувала прямий рейс для повернення мігрантів до Іраку
Категорія
Світ
Дата публікації

Бельгія організувала прямий рейс для повернення мігрантів до Іраку

Бельгія організувала прямий рейс для повернення мігрантів до Іраку

У понеділок вранці з аеропорту Брюсселя вирушив чартерний рейс до Багдада з 111 мігрантами на борту, які не отримали притулку і вирішили добровільно повернутися до Іраку, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Зазвичай біженці повертаються регулярними рейсами. Однак цього разу Бельгія вперше організувала прямий чартер до Багдада для тих, хто вирішив добровільно повернутися на батьківщину.
"У вересні та жовтні було багато шукачів притулку з Іраку, дуже багато молодих чоловіків з Багдада. Тепер вони хочуть виїхати. Ми вперше організували для таких людей чартерний рейс", - повідомив держсекретар Бельгії з питань притулку та міграції Тео Франкен.
Серед 111 біженців, які залишили Бельгію, були не тільки молоді чоловіки, яким не надали притулку, але й жінки, діти і сім'ї. Повідомляється, що вони покинули країну з різних причин: через невиправдані очікування, не надто теплий прийом.
За інформацією Франкена, в 2015 році країну добровільно покинули 1014 іракців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?