Bellingcat довів десятки військових ударів Росії по Україні: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Bellingcat довів десятки військових ударів Росії по Україні: з'явилося відео

Bellingcat довів десятки військових ударів Росії по Україні: з'явилося відео
Джерело:  LB.ua

У міжнародній групі розслідувань Bellingcat напередодні публікації нової доповіді по темі агресії Росії проти України показали докази десятків окремих атак на Донбасі влітку 2014 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  LB.ua.


На основі загальнодоступних супутникових знімків експерти Bellingcat провели аналіз сотні воронок на Донбасі, в результаті чого були виявлені сотні артилерійських позицій ворога на території РФ, що межує з Україною.


В ході аналізу з'ясувалося, що російська артилерія влітку 2014 року провела як мінімум 149 атак по Україні, також було виявлено щонайменше 130 місць, які ймовірно були використані в якості артилерійських позицій.


Читайте також: Росії просто подобається брехати: в Bellingcat жорстко пройшлися по Кремлю


Примітно, що 408 цілей на території України потрапляють в радіус дії артилерії, що знаходиться на території Росії, що межує з Україною, а 127 з них знаходяться на відстані не більше 3 км від кордону.


На підставі отриманих даних, в Bellingcat прийшли до висновку, що влітку 2014 року військовослужбовці РФ випустили по цілям в Україні тисячі артилерійських снарядів, при цьому артобстріли почалися на початку липня 2014 року і посилилися в серпні-вересні 2014 року. При цьому, в групі розслідувань пояснюють, що реальні цифри обстрілів можуть бути в рази вище.


Британський цивільний журналіст і блогер, засновник Bellingcat Еліот Хіггінс опублікував в Twitter відеодокази ударів Росії по Україні:



Відзначимо, що нова доповідь Bellingcat під назвою "Неоголошена війна Путіна - Літо 2014. Удари російської артилерії по Україні" буде опублікована 21 грудня.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Bellingcat показали, як виявляти російську військову техніку, розміщену на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?