Bellingcat спростували заяви РФ про непричетність до воєнних злочинів у Бучі
Категорія
Україна
Дата публікації

Bellingcat спростували заяви РФ про непричетність до воєнних злочинів у Бучі

Bellingcat спростували заяви РФ про непричетність до воєнних злочинів у Бучі
Джерело:  online.ua

Журналісти-розслідувачі Bellingcat розвінчали спроби Росії перекрутити трагічні події у Бучі на Київщині.

Джерело: Bellingcat

Нещодавні фотографії з міста Буча неподалік від Києва, зроблені, коли українські сили відновили позиції після відступу російських військ, показують повсюдні руйнування та трупи в цивільному одязі, розкидані по вулицях, - зазначили журналісти.

Перші звіти правозахисних організацій про дії російських збройних сил детально описують насильство проти мирних жителів.

В інтерв’ю з місцевими жителями, тим часом, звинувачують російські війська у розстрілах беззбройних людей через підозри, що вони воювали за українські збройні сили на Донбасі у 2014 році, або навіть «просто через татуювання державного герба України».

Російські чиновники відкинули ці заяви. 3 квітня Міністерство закордонних справ Росії опублікувало заяву, згодом переопубліковану Міністерством оборони Росії, в якій однозначно стверджується, що «фото та відеокадри з Бучі є черговою містифікацією, постановкою та провокацією київського режиму для західних медіа».

Проте існують докази з відкритих джерел, які суперечать заявам про нібито ретельно продумані фейки та постановку, а також ставлять під сумнів описане росією щодо останніх днів, - повідомили журналісти.

Відео і фотографії з Бучі, на яких зображені загиблі в цивільному, вперше зʼявилися у соціальних мережах 1 квітня. Це знову суперечить твердженням росії про те, що докази звірств не оприлюднювали.

На всіх відео показані одні й ті самі ділянки вулиці Яблуневої з різних ракурсів — на записах видно одні й ті самі трупи.

Також одним із доказів брехні росії є чисельні фото та відео зафіксовані іноземними ЗМІ, що були зроблені у період з 1 по 3 квітня.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?