Берлін заборонив прапори та символіку України на заходах 8-9 травня
Категорія
Світ
Дата публікації

Берлін заборонив прапори та символіку України на заходах 8-9 травня

Берлін заборонив прапори та символіку України на заходах 8-9 травня
Джерело:  online.ua

Українським журналістам вдалося дізнатися, що влада федеральної землі Берлін заборонила прапори України та іншу українську символіку на акціях під час пам’ятних заходів 8 та 9 травня, прирівнявши їх до символіки сепаратистів та Росії.

Джерело: "Європейська правда"

У Берліні заборонили прапори й символіку України на заходах 8-9 травня

Українські активісти мали намір організувати мирну акцію в Берліні та згадати жертв Другої світової війни, в якій загинули мільйони українців.

За словами Ганни Прайне-Косач, віцепрезидентки українсько-німецької асоціації "Ukraine Future", ще 2 тижні тому українська громада у Берліні домовилася с місцевою владою про проведення акції та отримала дозвіл.

За попередніми даними, віддати шану загиблим у Берліні хотіли зібратися близько 20 тисяч українських громадян, проведення демонстрації не планувалося.

Фото - скриншот

Але ввечері 6 травня поліція Берліна надіслала організаторам документ, в якому вказано про заборону використання будь-якої символіки України під час відвідування пам'яток Другої світової війни. Також на об'єктах заборонено перебування будь-яких представників українських організацій. Документ датований 4 травня, але відправлений був тільки сьогодні. Враховуючи, що попереду вихідні дні, оскаржити його буде складно, - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що під заборону потрапили не тільки прапори Росії, СРСР або так званих "ЛНР" і "ДНР", але і прапори України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?