Берці не міг зняти місяць: снайпер з АТО розповів про бої за Донецький аеропорт
Категорія
Події
Дата публікації

Берці не міг зняти місяць: снайпер з АТО розповів про бої за Донецький аеропорт

Берці не міг зняти місяць: снайпер з АТО розповів про бої за Донецький аеропорт
Джерело:  online.ua

Снайпер Ярослав з позивним "Скат", який воював на Донбасі близько трьох років, розповів про бої за Донецький аеропорт.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Спочатку потрапив в "Десну". Там теж чудно вийшло. Я ж академію закінчив за спеціальністю "снайпер", був чемпіоном області зі стрільби. А мене направили на ЗУ-23-2 (зенітна установка - ONLINE.UA). Ну, я як би не сперечався з ними. Виявилася, до речі, потрібна річ. Потім. Ось так я потрапив до армії. Якийсь час побув у "Десні", а потім домовився з 93-ї бригадою, вони приїхали принципово нас забирати. Трохи побули в їх частині, а далі - заїзд прямо в Донецький аеропорт...", - згадує снайпер.
За його словами, він потрапив в ДАП у вересні, коли там тільки починалися бої.
"Якраз потрапили на таке... Коли ми заїхали, хлопці казали: так, страшно, але терпимо ще. Ми заїхали - теж було терпимо, в принципі. А потім почалося: був період, коли ми 2 жовтня заїхали, а 28 жовтня я вперше зняв берці. Роззувся. Жарко стало так, що навіть на це не було часу", - зазначив боєць.
Читайте також: Першу свою гвинтівку я забрав у ворожої снайперки - розповідь бійця АТО
Лапін розповів про найважчий для нього місяць в АТО.
"Самий жах для мене особисто - це листопад місяць. Біля старого терміналу посадка є. І нам розповіли, що там "все зашибись", що там окопи нариті - хлопці, йдіть туди. І ми зайшли. Окопи там були прокладені навіть не по пояс - трохи вище колін. А до "сепарів", до їх загороджень - метрів 110-150. Перший день ми зайшли - начебто нічого ще. Але під вечір випав сніг і вдарив мороз мінус 7. А ми ще в літньому одязі були, в кітелях. Термобілизну вже поодягали, але все одно, коли сніг йде - вона не дуже допомагала", - говорить снайпер.
"Вийшло нас звідти 22 людини. Четверо загинули. І шестеро "трьохсотих" - не поранені, а з обмороженнями. Ми вийти то не могли, тому що це фланг. Якби вийшли - людей би підставили. А ротації як такої не було. Потім вже командир роти на свій страх і ризик скомандував: хлопці, виходьте, бо рано чи пізно там всі ляжуть. Тільки після цього ми вночі виходили на Опитне", - додав він.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Снайпер-ветеран АТО: коли я побачив свою першу ціль, у мене ні на секунду не виникло сумнівів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?