Без покаяння. Як полонені росіяни виправдовують війну проти України — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Без покаяння. Як полонені росіяни виправдовують війну проти України — відео

Без покаяння. Як полонені росіяни виправдовують війну проти України — відео
Джерело:  online.ua

Російські військові у полоні розповідають, що йшли захищати неіснуючі республіки, чули про "нацистів" в Україні, проте тут їх не знайшли, а тепер хочуть повернутися додому, але вже не на фронт. Чи прийшло до окупантів усвідомлення своїх дій, команда online.ua з’ясовувала у таборі військовополонених.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Полонені росіяни розповіли, що робили в Україні

Раміс з Владикавказу розповідає, що сидів за 212-ю статтею «Организация массовых беспорядков».

Я позиціонував себе як громадянин Радянського Союзу, і моя діяльність звідти випливала. Ви захищаєте свою країну, а ми точно знаємо, що захищаємо ці дві республіки, ми захищаємо їх від фашистів. Оце ми знаємо.

Він розповідає, що у Росії отримав помилування в обмін на контракт в армії РФ. На війні, за його словами, він активної участі у бойових діях не брав, а рив окопи.

Так як я не можу брати активної участі у штурмових та інших загонах, мене поставили серед інших людей похилого віку. Літні люди-копальники, тобто ми копали траншеї, бліндажі, укріплення. Пробув я там тижнів зо два, ну і почався зрештою обстріл.

Полонений Раміс (фото - online.ua)

Під час одного з обстрілів, Раміс сховався в бліндажі, в який потім потрапив снаряд.

Я отримав три гранати, але, на жаль, мене не зачепило ніде. Єдине, я отримав контузію. А вранці я почув, що хтось зверху розмовляє. І попросили вийти, хто там у бліндажі. Я сказав, що зараз вийду, дайте мені покурити, я зараз покурю і вийду. Мені дали курити, я вийшов.

Раміс розповідає, що чув, що окрему категорію людей в Україні називають "нацистами".

Давайте, якщо говорити на чистоту. Я переконався і в тому, що є нормальні адекватні люди. Зрозуміло, що нас із хлібом-сіллю тут зустрічати ніхто не збирався, раз ми прийшли сюди.

На питання, що він буде робити далі, якщо його завтра обміняють, Раміс відповідає так:

Я б знаєте, як відповів, я зараз запропонував би дайте мені грам 150 коньяку, штук 5 хороших сигарет і заберіть моє життя, не хочу я на цей бардак дивитися.

Фото - online.ua

 Інший полонений, Олексій, розповідає, що у полон потрапив, натрапивши на українських військових.

Був контужений, мало чого розумів. Ішов дорогою, побачив, що хтось у вікні був. Підійшов, а там опинилися українські солдати.

Також розповідає, що по телевізору говорили, зокрема і про те, що в Україні "фашисти".

Багато чого говорили, я особливо телевізор не дивився, але те, що сказали у військкоматі, це буде наступ, а ми повинні стояти, і все.

Розповідає, що якщо його обміняють, то в Україну вже точно не повернеться.

Читайте також:

  • ЗСУ взяли в полон рекордну кількість військових РФ на Таврійському напрямку

  • Полонені російські військові повідомили про реальний стан справ в армії РФ

  • РПЦ знову готується таємно передати Угорщині українських полонених — ГУР

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?