Без Путіна: стало відомо про домовленості Порошенка з Меркель і Олландом
Категорія
Політика
Дата публікації

Без Путіна: стало відомо про домовленості Порошенка з Меркель і Олландом

Без Путіна: стало відомо про домовленості Порошенка з Меркель і Олландом
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко

, перебуваючи з офіційним візитом у Норвегії, провів телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером ФРН Ангелою Меркель.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента України.


Співрозмовники обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі. Порошенко наголосив на важливості спільної позиції України і країн Європейського союзу напередодні засідання Європейської Ради, яке відбудеться 20-21 жовтня 2016 року в Брюсселі, де буде розглянута стратегія відносин з Росією.


Співрозмовники домовилися провести 19 жовтня в Берліні зустріч глав держав у "нормандському форматі" з метою змусити Росію виконати Мінські домовленості, в частині політики безпеки.


Відзначимо, що в "нормандську четвірку" входять Україна в особі Порошенка, Росія (Володимир Путін), Франція (Франсуа Олланд) і Німеччина (Ангела Меркель). Тобто бесіду провели троє з чотирьох учасників "нормандського формату", без Путіна.


Однак на зустріч "нормандської четвірки" в Берліні президент РФ, ймовірно, таки поїде.


"Путін їде на зустріч в "нормандському форматі" до Берліна 19 жовтня. Це його перший візит до Німеччини з моменту анексії Криму", - йдеться в Twitter Deutsche Welle.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Путін заявив, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" в Берліні буде тільки в разі, якщо будуть досягнуті домовленості на рівні переговорів помічників

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?