Без шкоди для себе: у Путіна пригрозили США потужним ударом
Категорія
Політика
Дата публікації

Без шкоди для себе: у Путіна пригрозили США потужним ударом

Без шкоди для себе: у Путіна пригрозили США потужним ударом
Джерело:  online.ua

Росія точно відповість на санкції США проти "Північного потоку-2", які вже почали блокувати будівництво скандального газопроводу. У Москві готують зустрічні санкції проти США, але без шкоди для РФ. З таким погрозливим попередженням да американської влади звернувся глава російського МЗС Сергій Лавров, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Лавров впевнено заявив, що незважаючи на санкції США "Північний потік-2" і "Турецький потік" будуть запущені через 2-3 тижні. Російський міністр назвав ці обмеження "бомбардуванням" Конгресу США по російсько-американським відносинам і планам Трампа та Помпео щодо розвитку торгівлі з РФ.

"Йому загрожують (Північний потік-2 - ред.). Я сказав, що він все одно відбудеться, незважаючи на всі ці загрози. По-перше, я переконаний, що європейці розуміють свій комерційний інтерес. По-друге, інтерес з точки зору забезпечення довгострокової енергетичної безпеки. По-третє, звичайно, їх принизили. Все-таки слова прозвучали, в тому числі з Берліна, який показує, що почуття власної гідності у наших європейських партнерів ще збереглося. На санкції ми будемо відповідати, але так, щоб нам самим собі не завдати шкоди. Але відповідати будемо точно. І, звичайно, ми будемо це враховувати, вибудовуючи всі наші відносини", - пояснив Лавров позицію Москви в ситуації, що склалася.

Нагадаємо, санкції проти російських газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік" включили в американський оборонний бюджет на 2020 рік, який вже підписав президент США Дональд Трамп. Після введення санкцій швейцарська компанія Allseas призупинила будівництво "Північного потоку-2". Відомо, що Росії буде важко знайти альтернативу кораблям швейцарської компанії, які отримають дозвіл на проведення робіт в водах Данії.

Аналітики припускають, що Росія для завершення будівництва може залучити судно "Фортуна", яке здатне прокладати тільки 1 км газопроводу в день. До того ж у нього немає динамічного позиціонування, без якого не можна працювати в датських водах. Ще однією альтернативою швейцарським кораблям може стати російське судно "Академік Черський", яке може бути використане в водах Данії. Але зараз корабель знаходиться на Далекому Сході РФ, і на шлях до Данії йому знадобиться близько двох місяців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що компанія-розробник Північного потоку-2 ще до введення санкцій США подала заявку в німецьке Федеральне відомство морського судноплавства і гідрографії про перенесення будівництва, яке не встигає завершити до кінця 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?