Без смотрящих: Гончарук дав українцям гучну обіцянку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Без смотрящих: Гончарук дав українцям гучну обіцянку

Без смотрящих: Гончарук дав українцям гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Олексій Гончарук виступив з новою гучною обіцянкою. Він підкреслив, що уряд буде працювати над збільшенням видобутку газу, для цього вже спростили дозвільні процедури, впровадили е-аукціони та розробили законодавчі зміни. Про це політик на написав в своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Україна ефективніше розпоряджатиметься надрами. Без "смотрящіх" і груп впливу...До підписання готуються 9 угод щодо розподілу вуглеводневих надр, а також запущено "Інвестиційний атлас надрокористувача", на який нанесли понад 100 готових до надрокористування об’єктів, зокрема перспективні нафтогазові площі. У лютому вже стартують 12 аукціонів по ділянках через електронні торги", - написав Олексій Гончарук.

За словами політика, збільшення власного видобутку знизить ціну у платіжках. Він наголосив, що держава продає не самі родовища, а лише дозволи на користування надрами.

Варто звернути увагу на те, що в минулому році видобуток газу в Україні зменшився на 1,4%, а видобуток нафти збільшився на 5,7%. Наразі відомо, що 5 найбільших газових родовищ держпідприємства "Укргазвидобування" виснажені на понад 80%, держкомпанія проводить розвідку нових ділянок. Український уряд незадоволений роботою НАК "Нафтогаз України" у сфері реалізації програми 20/20 щодо видобутку українського газу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, офіційна Москва готова продовжити контрак т на транзит газу через територію України після 2024 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?