Без варіантів: у Верховній Раді визначились щодо введення повного локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

Без варіантів: у Верховній Раді визначились щодо введення повного локдауну

Без варіантів: у Верховній Раді визначились щодо введення повного локдауну
Джерело:  online.ua

У суботу, 28 листопада, глава парламенту Дмитро Разумков провів велику нараду за участю нардепів, прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль і глави Офісу Президента Андрія Єрмака. Вони обговорили вихід із конституційної кризи, прийняття бюджету України на 2021 рік, закон про введення РРО для ФОП, закони про підтримку українського бізнесу на період карантину та введення повного локдауну в країні на Новий рік. Про що домовилися чиновники і нардепи на засіданні, повідомив перший заступник голови фінансового комітету українського парламенту Ярослав Железняк в соцмережі, передає ONLINE.UА.

"Щодо локдауну. Обговорювали, навіть графіки бачили. Є базовий сценарій, але все залежить від цифри хворих. Питання чутливе, тому конкретні дати нехай озвучать в Кабміні. Але виглядає так, що тут без варіантів", - повідомив нардеп.

За словами Железняка, на нараді у Разумкова стало зрозуміло, що ніяких прийнять важливих для України закнопроектов в парламенті на наступному тижні не буде.

"Бюджет 2021: на наступному тижні не буде. Буде позачергова сесія після 7 грудня. Закони про конституційну кризу: виглядає так, що за всіма трьома законами (декларації № 4434, НАЗК і закон про Конституційний Суд) немає ясності, чи будуть на найближчому тижні . Закон про НАБУ №4437 (це теж умова МВФ): теж на наступному тижні не буде. Повинні пройти терміни на вивчення закону. Закон про РРО № 4439: чергова спроба щось вирішити з ФОПами. Але виглядає так, що потенціалу тут немає. Загалом домовилися домовлятися", - підвів підсумки наради Железняк.

Як відомо, в Офісі президента України анонсували, що остаточне рішення про введення повного локдауна в Україні буде прийнято на наступному тижні. У комнади Зеленського звернули увагу українців на те, що поки відсутній чіткий показник граничної кількості нових випадків інфікування на добу, при якому медична система не буде справлятися. Але в ОПУ запевнили українців, що влада попередить за 7-10 днів про рішення оголосити тотальний карантин.

Важливо відзначити, що 28 листопада в Україні зафіксували 16294 нових випадків зараження коронавірусом, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 709 701 осіб, з них 12093 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Запорізькій, Одеській, Сумській, Дніпропетровській областях та в Києві. Вже 335135 українців змогли перемогти коронавірус.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що український парламент, цілком ймовірно, не зможе прийняти оновлений проект державного бюджету на 2021 рік до 1 грудня, у встановлений Бюджетним кодексом термін. З таким невтішним попередженням до українських громадян звернувся голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який допускає, що бюджет на наступний рік пардаментаріі можуть прийняти на позачерговому засіданні, але тільки в кінці наступного тижня. Також, за його словами, законопроекти по КСУ з'являться на порядку денному Верховної Ради не раніше 15 грудня, а не на наступному пленарному тижні, як анонсували раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?