"Безглузда кампанія": в РФ різко відреагували на нові санкції США
Категорія
Світ
Дата публікації

"Безглузда кампанія": в РФ різко відреагували на нові санкції США

"Безглузда кампанія": в РФ різко відреагували на нові санкції США
Джерело:  РІА Новини

У п'ятницю, 26 січня, США розширили антиросійські санкції. У новий список потрапили понад 20 імен громадян РФ і України, а також 21 організація. У МЗС РФ назвали розширення санкцій США проти Росії безглуздою кампанією, від якої постраждає тільки американський бізнес.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.

Читайте також: Масштабні санкції США: стало відомо про таємні переговори "друзів" Путіна з Вашингтоном

У російському зовнішньополітичному відомстві вважають, що нові санкції були введені Вашингтоном під надуманим приводом, а саме через причетність Москви до кризи в Україні, до якої россіська сторона, по утвердженню МЗС, не має жодного відношення. Також в РФ упевнені, що новий пакет санкцій США проти РФ є демонстрацією слабкості Заходу.

Слід додати, що в новий список санкцій потрапили заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, директор департаменту оперативного контролю та управління в електроенергетиці Євген Грабчак і глава "Технопромекспорт" Сергій Топор-Гілка.

Крім них в список потрапила низка "чиновників" ОРДЛО, а саме: "міністр інформації ДНР" Ігор Антипов, "в.о. міністра промисловості і торгівлі ДНР" Олексій Грановський, "в.о. міністра економічного розвитку ЛНР" Олена Костенко, "міністр праці і соціальної політики ЛНР" Світлана Малахова, "в.о. міністра палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР" Павло Мальгін, "міністр фінансів ДНР" Катерина Матющенко, "глава МЗС ДНР" Наталія Никонорова,"міністр юстиції ДНР" Олена Радомська, "міністр податків і доходів ДНР" Олександр Тимофєєв, "заступник міністра вугільної промисловості ЛНР" Олександр Мельничук.

Під антиросійськими санкціями також виявилися: Володимир Пашков, глава компанії "Внешторгсервіс", яка управляє заводами, розташованими на тимчасово окупованих територіях Донбасу, губернатор Севастополя Дмитро Овсянников і пов'язаний з концерном "Калашников" Богдан Колосов.

Серед підприємств, включених у велику "кремлівську доповідь", також потрапили:
- компанія "Євро Поліс", якій планувалося передати контракти на видобуток чверті газу і нафти в Сирії, звільненої від терористів - вона пов'язана з "кухарем Путіна" Євгеном Пригожиним;
- компанія "Вугільні технології", зареєстрована в Ростові-на-Дону - вона займається експортом антрациту з Донбасу;
- "Технопромекспорт" - структура "Ростех", що потрапила в скандал з постачанням в Крим турбін Siemens всупереч санкціям ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стали відомі перші імена російських олігархів, які потрапили в наймасштабніший список санкцій США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?