Безкоштовно навчають англійської та готують шоколад. Як освітні волонтери з усього світу підтримують українських дітей
Категорія
Культура
Дата публікації

Безкоштовно навчають англійської та готують шоколад. Як освітні волонтери з усього світу підтримують українських дітей

Безкоштовно навчають англійської та готують шоколад. Як освітні волонтери з усього світу підтримують українських дітей
Джерело:  online.ua

Освітня фундація GoGlobal запустила у роботу безкоштовні мовні клуби, які проводять іноземні освітні волонтери з усіх куточків світу. Волонтери спілкуються з дітьми виключно англійською та знайомлять зі своїми культурами, географією власних країн, історією, кухнею, святами та традиціями. А діти розповідають їм про Україну.   

Джерело: online.ua

Як освітні волонтери допомагають українським дітям на тлі війни

Учні разом з їх волонтерами готували традиційний швейцарський шоколад, досліджували індійську музику та історію інків, танцювали сальсу, дізнавались про українські спільноти у різних країнах. І зараз волонтери придумують дітям нові активності!

Спікінг-клаби GoGlobal – це більше, ніж просто можливість вивчити англійську. Ми чудово провели час! Наша волонтер підтримувала нас і продовжує це робити! Спікінг-клаби – чудове місце, де можна вчити англійську, вільно спілкуватись, знайомитись та творити! – ділиться своїми враженнями Анастасія.

Дуже щаслива бути частиною спікінг-клабів, я дізналась дуже багато про інші культури та інші стилі життя, – розповідає Юліанна.

Ще одна українка Анастасія зазначає, що вона разом з друзями отримала змогу не лише дізнатися багато нових та незвичних речей про інші країни, а й також порозмовляти англійською мовою про свою батьківщину.

Що важливо знати про Speaking Club та GoGlobal

Speaking Club – формат, який GoGlobal реалізовуватиме на постійні основі.

Головна мета усієї роботи GoGlobal – допомогти новому поколінню молодих українців реалізувати свій потенціал, надати їм необхідні інструменти, навички та soft-skills для того, щоб вони могли відновлювати Україну, як цього хочуть. Англійська мова – це один з найзатребуваніших інструментів, її ми промотуємо з самого початку нашої роботи. GoGlobal Speaking Club — це власний проєкт освітньої фундації GoGlobal, покликаний показати українським дітям усі можливості англійської мови, як міжнародної, — розповідає директорка GoGlobal Тетяна Коврига.

За її словами, перша хвиля розмовних клубів налічує 1200 дітей і підлітків з усієї України, у проєкті 88 шкіл і 90 вчителів. До GoGlobal Speaking Club долучились 35 волонтерів з 21 країни світу: Сполучених Штатів Америки і Великобританії, країн ЄС, Марокко, Алжиру, Індії, Мексики, Бразилії, Саудівської Аравії тощо.

Багато хто з волонтерів працює з українськими дітьми ще з 2015 року, особливо активно вчителі-добровольці підтримували українських дітей на початку повномасштабного вторгнення.

Друга хвиля Speaking Club стартує зовсім скоро — дати та інші деталі будуть на сторінках GoGlobal в соцмережах.

Нагадаємо, GoGlobal — це освітня фундація, яка ініціює, пілотує та масштабує проєкти для вчителів, школярів і молоді. У 2022 році її ініціативами напряму й опосередковано охоплено 136 000 дітей і молоді. Спільнота охоплює приблизно п’ять тисяч вчителів і чотири тисячі шкіл. Ком’юніті волонтерів налічує 2500 осіб із 84 країн світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?