Безсоромно блокує санкції - у Путіна з'явився новий захисник на міжнародній арені
Категорія
Політика
Дата публікації

Безсоромно блокує санкції - у Путіна з'явився новий захисник на міжнародній арені

Безсоромно блокує санкції - у Путіна з'явився новий захисник на міжнародній арені
Джерело:  online.ua

3 вересня офіційно стало відомо про те, що Кіпр почав блокувати ухвалення санкцій Європейського союзу, які влада ЄС має намір запровадити через будівництво Керченського мосту та кібератаки на німецький Бундестаг у 2015 році. Цю інформацію підтвердив журналіст Рікард Джозвяк. За його словами, наразі робота ЄС щодо санкцій є складною, оскільки Кіпр блокує роботу як щодо санкцій проти тих, хто відповідає за кібератаки проти Бундестагу в 2015 році, так і проти тих, хто відповідає за будівництво Керченського мосту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter журналіста.

Варто звернути увагу на те, що ще 2 роки тому Європейський Союз офіційно запровадив санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

"Хакерська атака на Бундестаг тривала з 30 квітня по 20 травня 2015 року. У результаті зловмисники отримали доступ до щонайменше 16 гігабайтів даних, у тому числі до масштабного архіву листування депутатів німецького парламенту", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, ФРН підозрює в атаці хакерську групу APT28, також відому як Fancy Bears, що вважається пов’язаною з командою очільника Кремля Володимира Путіна і здійснює кібератаки на державні, інформаційні, військові та інші структури країн. Як уже згадувалося раніше, в березні 2018 року ця ж група атакувала сервери МЗС і Міноборони Німеччини.

"У травні 2020 року Федеральна прокуратура Німеччини видала міжнародний ордер на арешт росіянина Дмитрія Бадіна, якого підозрюють у зламі комп'ютерних систем німецького парламенту у 2015 році на замовлення Головного розвідувального управління РФ. Глава МЗС Німеччини у серпні заявляв, що Німеччина розраховує накласти санкції на громадян Росії, причетних до кібератак на Бундестаг, після завершення літніх канікул", - нагадують німецькі медіа.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 27 країн-членів ЄС готують неприємний сюрприз  команді Володимира Путіна після підтвердження уряду Німеччини, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли "Новічком".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?