Безпека підірвана - треба діяти: НАТО обіцяє потужну відповідь агресорам
Категорія
Світ
Дата публікації

Безпека підірвана - треба діяти: НАТО обіцяє потужну відповідь агресорам

Безпека підірвана - треба діяти: НАТО обіцяє потужну відповідь агресорам
Джерело:  Укрінформ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс відповів на загрозу з боку країн-агресорів найбільшою адаптацією до вимог колективної оборони з часів холодної війни – проведенням навчань Trident Juncture 2018, передає  ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

Зазначимо, що ці навчання стартують уже 25 жовтня.

"Trident Juncture 2018 надсилає дуже зрозуміле послання як усім нашим країнам (державам НАТО – ред.), так і будь-якому потенційному агресору. НАТО не шукає конфронтації, але готове захистити всіх наших союзників від будь-яких загроз", - наголосив Столтенберг.

На його думку, європейська безпека була значною мірою підірвана протягом останніх років і з цим необхідно щось терміново робити.

"Сценарій навчань є вигаданим, але висновки ми виносимо справжні. Навчання випробують нашу готовність до відновлення суверенітету нашого союзника, у цьому випадку – Норвегії, після умовної збройної агресії", – додав генсек.

Варто зазначити, що в навчаннях братимуть участь сертифіковані Сили реагування НАТО. Це дасть змогу випробувати елементи посилення військ та перекидання військового обладнання з Північної Америки та по всій Європі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  генсек НАТО Йенс Столтенберг виступив з важливою заявою про вступ України та Грузії в Альянс. Він упевнений, що ці країни будуть членами НАТО, незважаючи на агресивні погрози Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?