Безробіття в Україні: як змінилася офіційна статистика через COVID-19
Категорія
Економіка
Дата публікації

Безробіття в Україні: як змінилася офіційна статистика через COVID-19

Безробіття в Україні: як змінилася офіційна статистика через COVID-19
Джерело:  online.ua

У Державному центрі зайнятості оголосили про зростання показників безробіття на тлі епідемії коронавірусу COVID-19 та введення карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт структури.

Згідно з даними відомства, зростання у порівнянні з показниками травня 2019 року становить близько 48%.

"Станом на 4 травня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становить 456,8 тисячі осіб, що майже на 148,5 тисячі, або 48%, більше, ніж станом на відповідну дату минулого року (станом на 4 травня 2019 року кількість безробітних становила 308,3 тисячі)", - заявили у центрі.

Українська влада спростила умови реєстрації та, відповідно, отримання допомоги через безробіття. Це призвело до збільшення кількості українців, які скористалися підтримкою служби зайнятості.

Безробітними офіційно з 12 березня стали вже 156 тисяч громадян України. Показник вакансій станом на початок травня зменшився приблизно до 53 тисяч. Це — майже на 60% менше звичайних даних за травень-2019.

Нагадаємо, з середини березня в Україні ввели жорсткі карантинні обмеження через епідемію. У містах зупинили громадський транспорт, також немає жодного пасажирського сполучення між областями чи населеними пунктами.

На тлі обмежень тимчасово зупинили роботу безліч установ, закладів, підприємств — через прямі заборони роботи чи неможливість налагодити звичайний процес в умовах карантину.

У Кабміні анонсували перші послаблення обмежень після 12 травня. Зокрема, відкриються парки та запрацюють кав'ярні.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства визначилися зі стратегією підтримки середнього та малого бізнесу в умовах карантину. За словами міністра Ігоря Петрашка, першим пунктом стало послаблення для закладів та установ карантинних обмежень після 11 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?