Безсмертний подвиг за Україну: скільки жінок беруть участь у війні на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Безсмертний подвиг за Україну: скільки жінок беруть участь у війні на Донбасі

Безсмертний подвиг за Україну: скільки жінок беруть участь у війні на Донбасі
Джерело:  online.ua

В українській армії на сьогоднішній день служать майже 30 тисяч жінок. Українок, які ціною власного життя захищають незалежність України, в тому числі у війні на Донбасі, привітав з 8 березня міністр оборони Андрій Таран. Він підкреслив, що жінки служать в армії нарівні з чоловіками і цей безсмертний подвиг ніколи не забуде Україна, передає ONLINE.UA.

"У війни не жіноче обличчя. Але у війні за незалежність України взяли участь тисячі жінок. Сьогодні в Збройних Силах проходять службу та працюють понад 23% жінок, це більше 58 тисяч. З них майже 29тисяч - військовослужбовці. Сумлінно виконують свої посадові обов'язки більше 4 тисяч жінок-офіцерок, майже 7 тисяч жінок-сержанток і 17 тисяч жінок-солдатів ", - повідомив Таран.

У Генштабі ЗСУ уточнили, що жінки у війні на Донбасі щодня демонструють героїзм, яким не можна не пишатися. Для порівняння, в 2008-2014 роках в українській армії служили близько 1800 жінок. У 2018 році це показник виріс до 25 тисяч, в минулому році - до більше 27 тисяч. Станом на початок березня 2020 року, майже 12 тисяч українських жінок отримали статус учасниці бойових дій. На війні на Донбасі 29 жінок були поранені, 9 військовослужбовиць загинули.

"Велика шана жінкам-військовослужбовцям, які нарівні з чоловіками гідно захищають Батьківщину на сході України, демонструючи героїзм, самопожертву і відданість Військовій присязі. Ми схиляємо голови перед пам'яттю жінок, які поклали своє життя в ім'я України. Шановні жінки, прийміть найщиріші вітання з цим весняним днем. Нехай у вашому серці завжди буде весна, ви будете здоровими, щасливими і впевненими в завтрашньому дні. Ми завжди будемо вами пишатися і берегти вас! Зі святом! ", - привітало військове руководство України жінок-військовослужбовців з 8 березня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні восени минулого року вступив в силу закон про ґендерну рівність в армії. Він забезпечує рівність прав чоловіків і жінок під час проходження військової служби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?