Безсоромно блокує санкції - ще одна країна несподівано стала на захист Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Безсоромно блокує санкції - ще одна країна несподівано стала на захист Лукашенка

Безсоромно блокує санкції - ще одна країна несподівано стала на захист Лукашенка
Джерело:  online.ua

Очільник Європейської ради Шарль Мішель нещодавно закликав пришвидшити підготовку санкцій проти режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Після цього стало відомо, що члени Європейського Союзу узгодили внесення до санкційного списку 40 представників білоруського режиму. Варто звернути увагу на те, що в санкційному списку будуть особи, які брали участь у фальшуванні результатів президентських виборів та причетні до жорстокого придушення протестів. Окрім того, зазначається, що список поки що є неповним, оскільки досі тривають дискусії, чи повинен бути в ньому Олександр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі. Однак 10 вересня стало відомо, що Кіпр не підтримає санкції проти представників влади Білорусі за політичні репресії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

"Кіпр заявив колегам, що не підпише пропозицію ЄС про введення санкцій проти десятків білоруських чиновників, якщо держави-члени також не погодяться обмежити діяльність Туреччини з буріння в східній частині Середземного моря", - зазначається в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що рішення про санкції вимагає одностайності всіх 27 держав-членів ЄС.

Анонімні джерела повідомляють, що наразі в Євросоюзі триває активний пошук можливостей для прориву на шляху затвердження білоруських санкцій перед зустріччю міністрів закордонних справ країн ЄС пізніше у вересні. Що важливо розуміти, попри те, що політичне рішення про санкції щодо Білорусі і Туреччини було схвалене минулого місяця, практичних кроків у цьому випадку зроблено не було. Влада ЄС відмовилася коментувати це питання.

Що також цікаво, 3 вересня офіційно стало відомо про те, що Кіпр почав блокувати ухвалення санкцій Європейського союзу, які влада ЄС має намір запровадити через будівництво Керченського мосту та кібератаки на німецький Бундестаг у 2015 році. Про це розповів журналіст Рікард Джозвяк.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше німецька канцлерка Ангела Меркель розповіла, що планує погоджувати будь-які дії проти РФ у зв’язку з отруєнням опозиціонера Олексія Навального з європейськими партнерами, виключаючи односторонню відповідь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?