"Безвідповідальна поведінка": Росія накинулася із звинуваченнями на США
Категорія
Політика
Дата публікації

"Безвідповідальна поведінка": Росія накинулася із звинуваченнями на США

"Безвідповідальна поведінка": Росія накинулася із звинуваченнями на США
Джерело:  YouTube

Прес-секретар президент РФ Дмитро Пєсков заявив, що офіційна Москва підтримує ядерну угоду з Іраном і не бачить їй альтернативи, а тому продовжить контакти для її збереження, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Безумовно, російські дипломати продовжать обговорювати цю тему в тому числі з європейськими партнерами, щоб працювати над підтриманням подальшої життєздатності цього документа", - сказав речник Кремля.

Після цього очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що рішення Тегерана про припинення виконання ним окремих пунктів угоди було прийняте "через безвідповідальну поведінку США, які відмовилися від своїх зобов'язань, закріплених СБ ООН у відповідній резолюції".

Як відомо, 8 травня Іран оголосив, що на 60 днів припиняє дотримуватися зобов'язань щодо обмежень на запаси збагаченого урану і важкої води. Нагадаємо, що рік тому з ядерної угоди вийшли Сполучені Штати і Тегеран заявляє, що після цього Вашингтон "неодноразово вводив односторонні і незаконні санкції".

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  президент США Дональд Трамп полаявся з прем’єркою Британії Терезою Мей через Іран.  Зазначається, що політикиня зателефонувала Трампу, коли той був на борту літака до Парижа, щоб привітати його з результатами проміжних виборів, однак у відповідь почула не слова подяки, а жорстку критику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?