Безвізовий режим Грузії з ЄС набув чинності, на черзі - Україна
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвізовий режим Грузії з ЄС набув чинності, на черзі - Україна

Безвізовий режим Грузії з ЄС набув чинності, на черзі - Україна
Джерело:  ТСН

У ніч на 28 березня, о 23:00 за київським часом набув чинності безвізовий режим Євросоюзу для Грузії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.
Як відомо, рішення про введення безвізового режиму Евровоюза з Грузією було опубліковано в Офіційному журналі Європейського Союзу 8 березня і повинно було вступити в силу через 20 днів – цей термін наступив саме 28 березня.
Рада ЄС затвердила безвиз для Грузії 27 лютого 2017 року, а 1 березня відбулася офіційна церемонія підписання документів між ЄС і Тбілісі.
Читайте також: Безвіз і війна на Донбасі: в мережі побачили гарний знак для України
Між тим, в Грузії йдуть триденні святкування введення безвізового режиму з Євросоюзом: урочистості почалися 26 березня і завершаться 28-го, у день, коли грузини отримали право їздити в ЄС без віз.
Нагадаємо, що паралельно з Грузією в Євросоюзі розглядали питання про надання безвиза для України.
Як повідомляв ONLINE.UA, Європарламент запланував обговорення питання щодо лібералізації візового режиму з Україною на 5 квітня, а 6 квітня відбудеться голосування. Безвіз ЄС для украинців повинен вступити в дію приблизно з 12 червня 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?